WANDELEXPEDITIE DE WEERRIBBEN

Staatsbosbeheer organiseert in samenwerking met rondvaartbedrijf Tiemen Vaartjes op zaterdag 25 en zondag 26 maart een wandelexpeditie voor liefhebbers van cultuur en natuur.

U begint de expeditie met een vaarexcursie in een overdekte platbodem rondvaartboot door De Weerribben. De schipper voert u mee door het prachtige rietlandschap waar volop wordt gewerkt door de riettelers die in deze periode aan het riet snijden zijn. Halverwege wordt u gedropt  in (bijna) niemandsland, waar de wandeltocht start naar de eendenkooi.

‘De pijp uitgaan’, ‘Achter de schermen werken’, wie is er niet bekend met deze uitdrukkingen? Ze werden van oorsprong gebruikt door kooikers. Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen.

De kooiker van Staatsbosbeheer verteld u tijdens de 1 uur durende wandelexcursie over het kooikervak en laat hij u een kijkje nemen achter de schermen. Hierna vervolgt u de wandeltocht door De Weerribben en sluit af met een heerlijke kop verse erwtensoep met roggebrood en spek.

De ongeveer 4 uur durende expeditie start om 10.30 uur en bij voldoende belangstelling ook om 12.00 uur.

Wandelafstand: 10 km

Prijs: €21,50 per persoon

Aanmelden is noodzakelijk en kan via weerribben@Staatsbosbeheer.nl of 06-53784651.

Adres: Buitencentrum De Weerribben, Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl

Telefoon:        0561-477272

 

 

excerpt : http://www.wandelmagazine.nu